2012-05-27 23:05 #0 av: Tilde

Ibland är det svårt att veta vad man ska göra med nykläckta ungar om man inte har erfarenhet sedan tidigare.

När ungarna kläckts är de oftast väldigt trötta efter att ha kämpat sig ut ur ägget. De för flyttas till en medelstor (inte för stor) låda/box med hushållspapper som bottenmaterial, vilket blir deras hem tills de växt till sig lite.

Det är bra att separera på dem, så de inte bråkar och biter av varandra svansen. Har man inte så många olika lådor, går det bra att ha kullsyskon tillsammans, så länge de är lika stora. Se bara till att ha många gömställen åt dem!

Leopardgeckoungar äter ingenting förrän de har ömsat första gången. Detta brukar ske ca 3-4 dagar efter kläckning. Glöm inte att ha en liten fuktlåda så ungarna får bort allt skinn! Efter ömsningen kan du erbjuda små syrsor och mjölmaskar varje dag. Det är bra att doppa insekterna i kalciumpulver och ibland vitaminpulver.

Tänk på att ungarna kan vara väldigt rädda och skrikiga när du ska flytta dem från äggkläckningslådan till deras nya hem. Vissa bits och andra försöker gömma sig hela tiden. De är riktigt snabba, så var beredd! Flört