Genetik

Morph: Mack snow

2012-07-23 17:43 #0 av: Tilde

Mack snow är en riktigt härlig morph som är rolig att avla på och fin att titta på.

Urpsrung:

Mack snow-genen upptäcktes först av John och Amy Mack, då de fick ungar som inte riktigt såg ut som Wildtype. Mack-paret fortsatte att avla på den nyfunna genen och fick till slut fram många Mack snows och även Super snows.

Captain med sina ljusa färger är ett bra exempel på en Mack snow.

Utseende:

När en Mack snow föds är den, till skillnad from Wildtype (normalfärgade) som är gul och svartrandiga, grå och svartrandiga. Det är därför lättast att se skillnad på en Mack snow och en Wildtype när de är nyfödda. När en Mack snow blir äldre förlorar den oftast dess gråa färg och ser mer och mer ut som en Wildtype. Det finns dock undantag som behåller sina fina ljusa pastellfärger.

Genetik:

Parar man en Mack snow med en Wildtype är det ca 50% chans för Mack snow och 50% chans för Wildtype-ungar. Mack snow med en annan Mack snow ger 50% chans för Mack snow-ungar, 25% chans för Wildtype och 25% chans för Super snow.

Här är Nana, en lite mer vanlig Mack snow med gula färger.

Super snow:

En Super snow är en leopardgecko med 100% Mack snow gener, alltså har den fått Mack snow-gen från både mamman och pappan och blivit en Super snow.

Super snows är helvita med svarta prickar. De föds som en vit ödla med ett brunt/lila "lager" ovanpå den vita färgen (googla gärna för att se bilder). Super snows har även helt svarta ögon, även kallat Eclipse.

Super snow-genetik:

Parar man en Super snow med en annan Super snow blir alla ungar av samma morph. En Super snow och en Mack snow får 50% Super snow och 50% Mack snow. Parar man däremot en Super snow med en Wildtype blir alla ungar Mack snow.

En nykläckt Mack snow

Mack snow-morpher:

Det finns många roliga morpher man kan få fram om man leker med Mack snow-genetiken, bl.a. Mack snow albino, Super snow Blizzard, Creamsicle och Snowglow. Med nästan alla morpher som finns kan du få fram en snygg Mack snow-variant! Lycka till!

♥ Tilde

Anmäl
2012-07-23 18:15 #1 av: [Melinda]

Jag älskar Mack snow morphen ;) Har en som jag ska para med en tremper albino nästa år antagligen & blir där en Mack snow ska jag behålla & se om där blir en hane & para med mamman så jag kanske får fram en super snow :) om jag inte hinner köpa en till mack snow innan dess, haha

/ Sajtvärd för Gecko.ifokus

Anmäl
2012-07-23 18:55 #2 av: Tilde

#1 Jag älskar dem också! Försöker själv att få fram Super snows, parade mina två Mack snows och hoppas att det tog sig :)

♥ Tilde

Anmäl
2012-07-23 22:03 #3 av: [RoxannaH]

Hihi vad söta de är! Läcker färg alltså!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.