Genetik

Morph: Sunglow

2012-07-23 18:05 #0 av: Tilde

Sunglow är en vacker orange morph och man förstår verkligen hur den har fått sitt namn när man ser dessa vackra ödlor.

Utseende:

En Sunglow är en SHTCT albino. SHTCT står för Super Hypo Tangerine Carrot Tail. Super Hypo = Inga prickar på kroppen, Tangerine = Orange-aktig färg, Carrot tail = Minst 15% orange på svansen. Det är alltså en orange ödla utan prickar och med mörka orangea partier på svansen.

Sunglows varierar lite i färgerna, vissa är gula medan andra är väldigt orangea. Eftersom Sunglows är albinos så har de, till skillnad från vanliga SHTCT, inga svarta prickar på svansen.

När en Sunglow föds är den vanligtvis ljusare än vanliga albino-ungar.

Min fina Sunglow-hona Sundae!

Hybino - "falsk Sunglow":

Många Hybinos blir felaktigt kallade Sunglows. En Hybino är en Super hypo albino, alltså är de varken Tangerine eller Carrot tail och bör därför inte klassas som Sunglows. De är dock ganska lika, med tanke på att de är gula ödlor utan prickar på kroppen.

Sunglow-genetik:

Sunglow är en ganska komplicerad morph. Parar du en Sunglow med en Wildtype, blir ungarna varken Super hypo eller albino, utan de blir Wildtype med gener för att få ungar som är albino och de kan visa upp olika mängd Tangerine eller Carrot tail.

Snygga Sunglow-hanen Prince


Sunglow-morpher:

Parar man exempelvis en Super snow albino med en Sunglow, blir alla ungar Mack snow albinos med olika mycket Tangerine på kroppen. Barar man de snyggaste ungarna med varandra får man fram Snowglows. En Snowglow är ganska like en Sunglow, men ljusare och bär såklart på Mack snow-genen.

Man kan inte leka så mycket med Sunglow-generna som med vissa andra morpher, men det behövs ju inte - titta bara på hur fina de redan är!

♥ Tilde

Anmäl
2012-07-23 22:04 #1 av: [RoxannaH]

Men gud! Den där blev jag såld på! Ska jag skaffa en så ska jag ha en sån! Kyss

Anmäl
2012-07-23 22:47 #2 av: Tilde

#1 Ja Sunglows är fantastiskt fina! Är helt förälskad i dem jag med ^^

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.