Genetik

Morph: Blizzard

2012-07-23 19:50 #0 av: Tilde

Blizzard är ett väldigt passande namn på dessa frostigt färgade ödlor. Det är en spännande morph som finns i olika färgvarianter.

Utseende:

När en Blizzard föds är den enfärgad; vit, gulaktig eller lite åt det lila hållet. De brukar behålla dessa färger, inklusive grå, när de blir stora. De mörkaste Blizzards brukar kallar för Midnight Blizzard.

Ibland dyker det upp Blizzards med snake eye, dvs. bruten pupill, alltså att mer av ögat är svart som pupillen. Detta anses inte vara något genetiskt utan bara händer ibland.

En riktigt fin Blizzard vi hade här hemma förut.

Ursprung:

Blizzard-morphen upptäcktes av Jay Villa (Prehistoric Pets) år 1995. Morphen påminner mycket om Murphy patternless, men har en annan färg och alltså andra gener.

Genetik:

Detta är en recessiv gen. Du behöver alltså två Blizzards för att få Blizzard-ungar. Parar du en Blizzard med en annan morph så blir ungarna het Blizzard, dvs. ungarna bär på genen men visar den inte. T.ex. parar du två Wildtype het Blizzard med varandra kan ungarna bli både Wildtype och Blizzard.

Blizzard-morpher:

Med Blizzard-generna har man lyckats avla fram många olika morpher, så som Banana Blizzard. Blazing Blizzard och Mack snow Blizzard. Ett annat exempel är Diablo blanco som först avlades fram av Ron Tremper år 2006. Diablo blancos är helvita med röda ögon.

♥ Tilde

Anmäl
2012-07-23 22:02 #1 av: [RoxannaH]

Super bra artikel! Och bilden längst ner var ju bara för super söt!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.