2012-07-24 15:26 #0 av: Tilde

Raptor, eller R.A.P.T.OR. som det egentligen heter, står för Red-eye, Albino, Patternless, Tremper, Orange. Det låter väl spännande? :)

Ursprung:

Morphen avlades fram av Ron Tremper år 2004. Det är en kombination av morpherna Eclipse, Patterless stripe och Tremper albino. Medan Tremper höll på att få fram Raptor-morphen fick han även fram Reverse stripes, Carrot heads och Aptors med samma kombination.

Utseende:

När en Raptor föds är kroppen orange medan huvud och svans är vita. Den har även ett rosa streck längs ryggraden. När de växer upp blir kroppen gul-orange. Vissa Raptors har orange-bruna prickar (de ska dock vara svaga) som brukar gå i linjer längs ryggen, medan andra endast har fläckar på huvudet. Alla Raptors har helröda ögon.

Foto: Melinda Andersson

Genetik:

Raptor-genetiken är ganska komplicerad eftersom det är en kombinationsmorph. Har du två Raptor-föräldrar är det inte säkert att alla barnen blir Raptor. Vissa blir inte tillräckligt orangea och andra blir inte Patternless.

Parar du en Raptor med en het Raptor kan det komma många olika slags ungar. Såklart kan du få små Raptor-ungar, men majoriteten blir förmodligen något annat.

Foto: Melinda Andersson

Raptor-morpher:

Man har lyckats få fram olika nya morpher med hjälp av Raptors. T.ex. Diablo blanco (Raptor x Blizzard), Mack snow Raptor och Super Raptor (Super snow x Raptor). Diablo blancos är helvita med röda ögon, Mack snow Raptors ser ungefär ut som en blek Raptor och en Super Raptor ser ut som en väldigt blek Super snow med röda ögon.