Allmänt

Att undvika oseriösa uppfödare

2012-09-04 15:23 #0 av: Tilde

Många gånger stöter man på leopardgeckoägare som har köpt en ödla från en uppfödare som har noll koll på morphen, men ger med uppfödarbevis ändå.

Det vanligaste exemplet är nog folk med "Hypos" eller "Super hypos" som faktiskt har många prickar på kroppen. Trots uppfödarpappret som berättar morphen på ödlan, så räknas den såklart inte till Hypo eller Super hypo om den inte uppfyller alla krav*.

* Hypos har 10 prickar eller färre på kroppen. Super hypos har inga prickar alls.

Jag har själv varit med om oseriösa uppfödare/säljare. T.ex. skulle jag ha fått två Blizzard-honor, men de visade sig vara Murphy Patternless när jag fick dem.

Hur undviker man då dessa falska morpher?
Det viktigaste är nog att faktiskt läsa på om den morph man är intresserad i att köpa. Vet du hur den ska se ut och vilka gener den ska ha, då är det lättare att upptäcka om något inte stämmer hos uppfödaren/säljaren.

Leopardgecko Wiki är en superbra sida där man kan läsa om de flesta morpher som finns. Se till att samla på dig fakta om den morph du vill köpa, innan du faktiskt tingar eller köper en ödla.

♥ Tilde

Anmäl
2012-09-06 18:50 #1 av: LokiAnd

tack för infon :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.