2013-05-07 08:26 #0 av: Tilde

Tangerine Tornados är en färgglad och extremt fin morph som påbörjades redan för åtta år sedan. Man kan riktigt höra på namnet hur de ser ut!

Ursprung:

Tangerine Tornado utvecklades av Craig Stewerd på The Urban Gecko. Det började med att det för åtta år sedan kläcktes fram några ungar som var ovanligt röda i färgen. TUG bestämde sig för att påbörja ett avelsprojekt dedikerat till dessa fina ödlor. Man beslutade sig för att kalla dem Tangerine Tornado för de dök upp från ingenstans och chockerade dem med sin skönhet! 

Foto: Tilde Carlsten


Genetik:

Denna morph är line breed, det vill säga att man har förstärkt den och fått fram det slutgiltiga resultatet genom att avla på ödlor från samma blodslinje. Man har lyckats korsa Tangerine Tornado med andra morpher, men de har då till utseendet förlorat lite av den röda färgen.

Foto: Tilde Carlsten


Utseende:

En Tangerine Tornado är nästan som en Super Hypo Tangerine Baldy, förutom att den är mycket mer orange/röd i utseendet. Färgen är enastående och man blir faktiskt lite förvånad över hur fina de är första gången man ser dem. Ögonen ser vanliga ut och svansen har ofta en stor del carrot tail. De är alltså en extra orange/röd Tangerine.