2013-06-05 17:56 #0 av: Tilde

En Super snow är den fulla versionen av en Mack snow, alltså den har dubbla Mack snow-gener. Detta resulterar i en riktigt snygg ödla!

Läs gärna om genetiken i artikeln om Mack snow.

Utseende

En nyfödd Mack Super snow, eller Super snow som man brukar förkorta det, ser helt mörkgrå/svart ut, med vit mage och kolvarta ögon. Ju äldre ödlan blir desto mer blir den gråa färgen till svarta prickar på vit bakgrund. Till slut har du alltså en vit ödla med massa svarta prickar. De kolsvarta ögonen försvinner aldrig. 

En några dagar gammal Super snow

Genetik

En Super snow bär som sagt på dubbla anlag för Mack snow, så parar du en MSS med en vanlig leopardgecko så får du 100% Mack snow-ungar. Samma princip gäller också om du parar en Super snow med en annan Super snow, då blir alla ungar även de Super snow.

Vill du få fram en Super Snow albino med din, kan du para en Super snow med en vanlig Albino av den variant du önskar (Tremper, Bell eller Rainwater). Ungarna blir då alla Mack snow het albino. Parar du två ungar med varandra finns en 25% chans för en Super snow albino.

Samma MSS-unge några veckor senare

Super snow-morpher

Super snow är en morph som är väldigt populär att blanda med andra och skapa så kallade kombinationsmorpher. Bland annat finns Super snow albino, Super snow Blizzard, Super snow Patternless och Super Nova (Super snow Enigma RAPTOR).