Sjukdomar

Sjuk? Bukbråck?

2015-03-27 20:24 #0 av: camillatk

Vår femårige hane har fått en utbuktning på magen, det ser ut som om skinnet är tunnare. Området är ca femkrone stort och buktar ut ca 1,5 cm Han äter och dricker och beter sig som vanligt i övrigt. Vad kan det vara, är det något geckosar brukar få?

Anmäl
2015-03-28 22:19 #1 av: Pemmen

Har aldrig sett det där faktiskt...Funderar

Hade han inte betett sig som vanligt skulle jag fråga om han gick på sand och om han bajsar osv som vanligt. Detta då en av mina honor åt av sanden och blev svullen på samma sida som din... 

Sajtvärd på Leopardgecko iFokus

Anmäl
2015-03-29 09:13 #2 av: camillatk

Vi plockar undan bajs som vanligt så det verkar inte som förstoppning och han går på bark.

Anmäl
2015-03-29 21:45 #3 av: Pemmen

Ja då är det inte det... 

Och ni är säkra på att det är en kille? Tänkte om det var en tjej så kanske det är äggbindning, (Jag kastar ur mig alla möjliga sjukdomar jag känner till för att försöka se om något hjälper) 

Eller om det "bara" är tarmarna kanske det är mask? Dock borde han minskat i storlek då om masken ätit av hans föda.... hmm.... 

Rekommenderar att du kontaktar en veterinär om du inte redan gjort det. 

Sajtvärd på Leopardgecko iFokus

Anmäl
2015-03-31 18:37 #4 av: Tilde

Stackarn! Ser dock ut som en hona tycker jag och det kan vara  t.ex. äggbindning, sandklump (om ni har ödlan på sand), eller en tumör. Ser ljust ut så jag skulle inte chansa på sand och heller inte äggbindning med tanke på formen... så jag chansar på en tumör eller liknande.. Jag hade tagit med ödlan till en reptilkunnig veterinär!

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.